New to Busy?

Crypto-stuff detected #8 ENG/HUN - The guys working in the mine

8 comments

kriptonik
59
7 months agoBusy5 min read

Mine your own crypto, on not-usual way! There is few two-in-one device for cryptomining and an addition benefits, so forget the ugly, noisy and difficult rigs!

My series of articles, about crypto-related stuffs, what i find while discover the cryptoverse! If you are interested about crypto, you can enjoy my digest!

This article is more teaser, less review, and this is a kind-of-a-pilot-article, so i may need some upgrade at time.

1:
Comino N1

If you operate your own miner rig or asic, you know, it consume lot of electricity, and generate lot of heat. You may think, this is a disadvantage, but why you think? Because there is no way to "harvest" that heat, and it is just the secondary product, or worst, reason to cooling, what need more money.

Some company knew this, and they made a solution. Meet the Comino miner, a fancy machine, what you can use as heater in your office or living room. Clear, nice design, decreased noise, impressive performance.

comino2.jpg

comino-n1.png

The estimated heat-generation (depending of the settings, of course) is 1 kW/h, this is enough to heat 10-20 sqm of room or office.
In this short video, you can watch some details:

HUN
Aki futtat otthon saját kriptobányász gépet, vagy gépeket, az pontosan tudja, hogy a nagy áramfelhasználás és a zajos működés mellett egy másik "hátránnyal" is számolni kell, ami a melegedés. Ez azért hátrány, mert a meleg, amit működés közben termelnek az eszközök, tulajdonképpen hulladékhő. De csak azért hulladékhő, mert nincs mód a hasznosítására.

Kivéve, ha fejlesztők állnak rá arra, hogy ez a hulladékhő hasznosítható legyen.
A zaj csökkentésével, és egy szemet gyönyördtető, kevésbé indusztriális dizájn alkalmazásával a bányagép máris lerakható a nappaliba vagy az irodába is, a fejlesztett körülbelül 1 kWh hőmennyiség pedig hősugárzóként alkalmazva a gépet, egy 10-20 m2-es helyiség befűtésére is alkalmas.

2:
Bitmain Antrouter
Bitmain-AntRouter-R3-dash.jpg

With this, there is no heat-harvest, this is a simple two-in-one stuff, but i think, not bad at all.
When you want to connect to internet, you use a router. Why not use that router to mine for you?
The basic work is very simple: you connect the device to internet, and it start the mining via Bitmain's Antpool, in case of DASH with ~25W electricity consume.

Right now there is a few supported crypto (one device can mine only one currency): bitcoin, bitcoin cash, litecoin, dash, siacoin.

HUN
Bányássz a routereddel, hiszen az amúgy is folyamatosan kapcsolódik az internethez :) Elég egyszerű és hatékony megoldás. Mikor a kábelek a helyükre kerülnek, ez a gép azonnal becsatlakozik a Bitmain Antpool bányász-társaságához, és elfogadható áramfelhasználás mellett megfelelő teljesítménnyel kezd el bányászni neked.
Egyetlen hátránya, hogy meghatározott coinhoz meghatározott eszköz kell, nem tudsz csak úg átállni másra, ha szeretnél.

3:
Quarnot heater

Similar to the Comino, but this player is a little bigger, but still easy to use. It looks wall-mounted, so you can't move easy, from your office into the room. But when you find the correct place, this works well as 600W heater, while mine the crypto for you.

quarnot1.jpg

qarnot2.jpg

You can control the device with your smartphone too :)

HUN
Hasonló a Comino géphez, hősugárzóként használhatod bányászat közben. Falra szerelhető változat, szóval nem olyan könnyű arrébb tenni, amikor csak szeretnéd, viszont ha megtaláltad a megfelelő helyet neki, egy 600 wattos hősugárzó teljesítményét biztosítja, és az okostelefonodon lévő app segítségével is tudod működtetni.

4:
Coinmine One

Another easy-to-use, app-controlled home solution, with nice design and impressive capacity.
Come from a Coinbase-backed startup, right to your desk. I don't want to waste so much word for it, there is no basic different for the previusly devices. I show some pictures, and you can decide, want to buy or not :D

coinmine1.jpg

coinmine2.jpg

HUN
Szintén nem vesztegetnék sok szót rá, működését tekintve megegyezik a Comino és a Quarnot gépekkel, szóval innentől csak az egyéni ízlés dönti el, hogy melyiket veszed meg, ha úgy döntesz, hogy belevágsz a bányászatba :)

5:
Heatminer

If you don't mind the ugly, industrial sight, this big boy may be the best choice. The primary goal was the heat-harvesting, not the design and the mobility.
So they just create a miner-kit, what you can install into your heating system, if you have watertube central heating. All the heat, what the device generate, heating the water in the tubes. Simple idea, right?

heatminer1.jpg

heatminer2.jpg

A video, about the system:

HUN
Ez a nagyfiú már határozottan indusztriális dizájnnak nevezhető :) Viszont elég hatákonyan tudod hasznosítani vele a hulladékhőt, amennyiben központi fűtésed van. Egyszerrűen bekötöd az eszközt a vízrendszerbe, és az összes hőtermelés egyenesen megy a fűtéscsövekbe. Elég egyszerű ötlet, és igen jó megoldás. Persze ezt nyilván nem a nappaliban fogod használni, de a kazánházban tökéletesen beleillik a képbe, nem igaz? :)

The pictures are screenshots, and are from the official pages or the review site (in case of antrouter).

Comments

Sort byBest